fbpx

Update Corona

Handen wassen met zeep

Er veranderde veel in de voorbije dagen: de regels werden verstrengd. Onze hulpen mogen blijven werken, maar alleen als de veiligheidsmaatregelen goed gerespecteerd kunnen worden.

We lijsten ze hieronder nog even voor u op.

Algemene hygiënemaatregelen

De algemene regels, zoals de handen regelmatig wassen en ontsmetten, blijven gelden. Ook vragen we aan de klanten om een handdoekje en/of papieren wegwerpdoekjes te voorzien die enkel door de hulp gebruikt worden. Poetsdoeken worden na elk gebruik gewassen op 60°C.

Verluchting werkruimtes

Zorg ervoor dat de ruimtes steeds verlucht worden vooraleer de huishoudhulp aankomt. Ook tijdens het poetsen zal de hulp regelmatig een raam openzetten. Op deze manier houden we het virus buiten en zorgen we voor frisse, gezonde lucht.

Houd voldoende afstand (meer dan 1,5 meter)

Ga indien mogelijk steeds naar een andere ruimte dan waar de huishoudhulp zich bevindt. Als dit niet mogelijk is, zet dan allebei een mondmasker op. Zo kunnen we elkaar beschermen.

Risicovollere taken

Enkele huishoudelijke taken houden momenteel meer risico in: lakens verversen, vuile was insteken en de vuilbakken ledigen bijvoorbeeld. Met een mondmasker en strikte handhygiëne zijn deze niet verboden, maar we vragen uw begrip indien uw huishoudhulp deze taken in deze tijden liever niet wil doen.

Wanneer mag de hulp komen?

Iedereen van het huishouden dient gezond te zijn: u heeft dus geen symptomen en u bent niet in quarantaine (door bv. een hoog-risico contact of terugkeer uit het buitenland). Als dit wel het geval is, belt u zo snel mogelijk naar het kantoor om de afspraak te annuleren. De huishoudhulp mag in dit geval niet langskomen! Ook als de huishoudhulp symptomen heeft of in quarantaine is, mag hij of zij natuurlijk niet komen werken. Bij twijfel of de huishoudhulp mag langskomen, belt u best naar het kantoor. Op deze manier kunnen risicovolle situaties worden vermeden.

Bij vragen en opmerkingen kan u steeds even bellen naar het kantoor. Voor meer gedetailleerde informatie kan u ook steeds terecht op de site van de Vlaamse overheid. We rekenen op uw begrip en medewerking in deze, toch voor iedereen bijzondere, tijden. Zo hopen we dat alles vlot kan verlopen en we elkaar snel terug kunnen zien op een ‘normalere’ manier.