fbpx

Poetstips na de feestdagen

Kerstmis is nog maar net voorbij en Nieuwjaar staat alweer voor de deur. We kunnen allemaal genieten van het lekkere eten en de fijne cadeautjes, maar na afloop van het feest kijken we steeds op tegen het poetswerk… Daarom hebben wij voor jullie enkele handige poetstips verzameld voor na de feestdagen!

Poetstip 1: Kerstversiering en raamtekeningen

Poetshulp Comforthome

Eerst en vooral ga je je kerstversiering opruimen. Je rolt de lichtjes op en steekt de kerstballen terug in hun doos, zodat deze bij het poetsen zeker niet kunnen vallen.

Heb je kersttekeningen gemaakt op de ramen? Verwijder deze dan met warm water en afwasmiddel: simpel maar effectief!

Poetstip 2: Stofzuig, stofzuig, stofzuig!

Vervolgens ga je stofzuigen om het meeste vuil te verwijderen. Kruimels, aarde van vuile schoenen, en vooral glitters of andere kleine versieringen verdwijnen zo in een paar minuten.

Werken als huishoudhulp bij comforthome

Poetstip 3: Vlekken verwijderen

Het kan wel eens gebeuren dat je gast een glas wijn laat omvallen… Vlekken rode wijn zijn voor veel mensen een nachtmerrie! Er is echter een simpele oplossing! Meng bruiswater met witte azijn en breng dat aan op de vlek. Laat het een kwartier inwerken en dep het af met een sponsje. Spoel met warm water en leg er nog even keukenpapier op totdat het droog is.

Poetstip 4: Een blinkende oven

Heb je last van vlekken in je oven die je niet proper krijgt? Wij hebben de perfecte oplossing: strooi zout over vuile vlekken en zet je oven aan op 50°. Na een paar minuutjes kan je het vuil makkelijk afvegen. Je kan ook enkele schijfjes citroen in een ovenschaaltje leggen. Zet het vervolgens in je oven voor 10 minuten op 200°. Het vuil is hierna makkelijk te verwijderen. Dankzij deze twee tips is de oven helemaal klaar om nog wat ovenhapjes te bereiden!

Poetstip 5: Weg met die geur!

Kookhulp - gerecht - comforthome

Na dat vele koken, bakken en gourmetten kan het al eens gebeuren dat de geur van eten in je huis blijft hangen. Ook dit kan je heel makkelijk oplossen! Zet hier en daar een bakje azijn en na een paar uur is de geur verdwenen. Wil je liever meteen een frisse geur in de plaats? Gebruik dan geurstokjes of geurkaarsen.

Hopelijk kunnen jullie dankzij dit artikel het jaar beginnen in een proper, fris huis!

Dat wil toch iedereen?

Heb je liever hulp bij het huishouden, koken of strijken? Bij Comforthome helpen we je hier graag mee verder! Contacteer ons hier voor een huishoudhulp.

Ben je enthousiast geworden over poetsen en propere huizen? Dan is een flexibele job bij Comforthome misschien wel iets voor jou! Contacteer ons hier voor een job als huishoudhulp.