fbpx

Microvezeldoeken: waarom en hoe?

comforthome-huishoudhulp-poetshulp-dienstecheques-kuisvrouw-poetsman-poetsbureau-hulp-in-huishouden

Microvezeldoeken worden steeds populairder en zijn bijna overal te vinden. Je hebt er dus vast al wel over gehoord, maar wat zijn de voordelen? En hoe moet je ze gebruiken?

Voordelen van microvezeldoeken

De doeken nemen vuil heel snel op. Ze zijn zo handig in gebruik dat er minder, of zelfs geen, producten gebruikt moeten worden.

Dankzij de vezels hechten olie, vet en vuil zich aan de doeken. Dit maakt dat er ook minder druk moet worden uitgeoefend om oppervlakken te poetsen. De microvezels zorgen er ook voor dat er minder strepen zijn na het poetsen.

Gebruik van microvezeldoeken

De doeken kunnen zowel droog als nat gebruikt worden.

Droog zijn ze vooral handig als stofdoek. De microvezels zorgen ervoor dat het stof blijft hangen aan de doek en dus niet rondvliegt. Handig én bovendien ook nog eens gezonder voor de huishoudhulp en de klant.

Daarnaast kunnen ze ook nat gebruikt worden. We kiezen er eerder voor om ze vochtig te maken. Ze kunnen dan gebruikt worden om allerlei vlekken te verwijderen en oppervlakken te poetsen.

Ook kan er gebruik worden gemaakt van een kleurencode zodat bijvoorbeeld doeken die gebruikt werden voor sanitair niet gebruikt worden in de keuken.

plooien-microvezeldoeken-comforthome-vorm-dc

Doordat de doeken makkelijk stof opnemen en niet veel water of product nodig hebben, moeten ze minder worden uitgewrongen. Ze kunnen gewoon geplooid worden, zoals je ziet op de foto.

Je kan de doeken makkelijk wassen. Dit gebeurt best op 60°. Let wel op dat je geen wasverzachter of bleekmiddel gebruikt! Ook voor de  droogkast zijn ze niet geschikt.

Tips

Je kan gebruik maken van een kleurencode, als je doeken hebt in verschillende kleuren. Zo zal je nooit een doek van de badkamer gebruiken in de keuken.

Wil je graag microvezeldoeken aankopen? Dit kan aan een kortingsprijs bij onze partner BOMA, als je gebruik maakt van code COHO2930.

microvezeldoek-vorm-dc-comforthome
BOMA-webshop Ik zoek een hulp