4 tips voor een betere nachtrust

Featured image for “4 tips voor een betere nachtrust”

FRIS BED - FRISSE START


Ontdek onze nieuwste blog met 4 handige tips om je bed om te toveren tot een oase van rust en comfort. Want een goede nachtrust is essentieel om je dag goed te starten!

Alles begint bij proper beddengoed

Dekbedovertrek, hoeslakens en kussenslopen zijn een broeihaard voor bacteriën en huisstofmijt. Ze komen dagelijks in aanraking met je huid en bevatten dus ook dode huidcellen, zweet, haar en make-up. Om je bed fris en hygiënisch te houden, is het ideaal om deze beddengoeditems wekelijks te wassen. Als je last hebt van acne, huisstofmijtallergieën, is 2 keer per week verschonen aan te raden.

Beddengoed regelmatig verversen

Voor een goede nachtrust is het aan te raden om je beddengoed minstens één keer per week te verversen. Vooral tijdens warme zomerdagen, wanneer je meer zweet, is dit extra belangrijk voor een fris en hygiënisch bed. Als je veel zweet, kan het zelfs nodig zijn om vaker je beddengoed te vervangen. In de winter kun je het tweewekelijks doen. Zo blijft alles aangenaam en netjes.

Kussens en dekbedden

De kussens en dekbedden. Deze hoef je gelukkig niet al te vaak te wassen: ze worden ten allen tijde beschermd door een hoes of sloop. Maar om hygiënische redenen reinig je de kussens en dekbedden idealiter toch regelmatig.

Bed wel of niet opmaken?

Ben jij iemand die 's ochtends altijd netjes zijn bed opmaakt of laat je de dekens rommelig liggen? Hoewel een opgemaakt bed er netter uitziet, is het eigenlijk beter om dit niet meteen te doen. Direct je bed opmaken voorkomt namelijk ventilatie van de dekens en matras, waardoor het een broeihaard kan worden voor mijten. Dus, een beetje rommelig is prima, maar een netter alternatief is om de dekens open te slaan en later op de dag alsnog op te maken.

Na het lezen van deze blog interesse in huishoudhulp via dienstencheques?

Ik zoek een poetshulp

Of zin om aan de slag te gaan als huishoudhulp!

Ik wil werken bij Comforthome
Image