Huishoudhulp met dienstencheques

Huishoudhulp en dienstencheques: hoe werkt het?
Je koopt je papieren of elektronische dienstencheques aan bij Sodexo. Wij raden je aan om te kiezen voor elektronische dienstencheques, omdat die als betalingsmiddel veiliger, vlotter en gemakkelijker op te volgen zijn. Je kunt je dienstencheques tot acht maanden na je aankoop gebruiken om te betalen voor huishoudelijke diensten.

Huishoudhulp en dienstencheques: hoeveel kost het?
In ruil voor één dienstencheque heb je recht op één uur huishoudhulp. Je betaalt 9 euro voor een dienstencheque. 20 procent daarvan mag je in mindering brengen op je belastingaangifte.

In werkelijkheid betaal je dus maar 7,20 euro per cheque. Je kunt jaarlijks maximaal 400 dienstencheques van 9 euro ontvangen. Je kunt nog 100 cheques meer aankopen (500 is het maximale aantal cheques per persoon per jaar), maar dan betaal je 10 euro per dienstencheque. Er is een maximum aantal dienstencheques van 1000/adres/jaar.

Momenteel bedraagt de jaarlijkse maximale fiscale aftrek 1500 euro per persoon. 

In tegenstelling tot sommige andere dienstenchequebedrijven rekent Comforthome géén extra kosten aan, zoals verplaatsingsvergoedingen of administratieve kosten.

Comforthome vraagt geen extra kosten,

slechts 1 dienstencheque per uur.

Eenvoudig betalen voor je huishoudhulp met dienstencheques

Wil jij je wooncomfort verhogen door een huishoudhulp van Comforthome in te schakelen? Dan krijg je daar van de Vlaamse overheid een fiscaal voordeel voor!

Comforthome is een erkend dienstenchequebedrijf. Dat betekent dat je met dienstencheques voor je huishoudhulp betaalt. Zo’n dienstencheque wordt door de Vlaamse overheid gesubsidieerd via een fiscale korting van 20 procent. 

Wil je een huishoudhulp met dienstencheques aanvragen bij Comforthome?

Neem dan contact met ons op of kom eens langs in ons kantoor in
Brasschaat, Ekeren (Antwerpen) of Bassevelde (Oost-Vlaanderen).