5 tips voor zorgeloos vakantieplezier

Featured image for “5 tips voor zorgeloos vakantieplezier”

Het is altijd fijn om naar een schoon en georganiseerd huis terug te keren na je vakantie. In deze blog vind je enkele tips om ervoor te zorgen dat je huis tip-top in orde is voordat je vertrekt. Of je nu een weekje weg gaat of een langere reis gepland hebt, met onze handige tips laat je je woning fris en netjes achter.

1. Opgeruimde koelkast staat netjes

Een lege koelkast bij thuiskomst is niet ideaal. Maar een schimmel- en geurvrije koelkast daarentegen? Dat klinkt fijn! Neem de tijd om producten die over datum zijn - of kunnen raken - te verwijderen. Eet wat je kunt opmaken en deel de rest met iemand die er nog plezier van kan hebben. Zo hou je de koelkast fris en netjes.

2. Hou onuitgenodigde gasten buiten

Door je gootsteen te desinfecteren, voorkom je dat vliegen, wespen en mieren je huis binnenkomen. Giet 15 seconden lang heet water in je gootsteen, voeg een theelepel zuiveringszout toe en laat het nog eens 15 seconden lopen. Spoel daarna een kopje azijn of citroensap door de gootsteen en laat het 30 minuten intrekken. Spoel daarna af met warm water. Bye-bye beestjes!

3. Maak de vuilnisbakken leeg

Wanneer het warmer wordt en lucht meer vocht bevat, verloopt het rottingsproces sneller dan normaal. Verschoon je vuilnisbakken voor vertrek, zo voorkom je dat de inhoud ervan aan de wandel gaat als je weg bent en stinkt je huis niet naar een vuilnisbelt als je terugkomt.

4. Trek alle stekkers uit

Bespaar energie en bescherm je apparaten! Trek de stekkers uit het stopcontact om een hoge energierekening te voorkomen. Ook: áls het gaat onweren en de bliksem slaat in (kleine kans, maar toch...) gaan je apparaten niet kapot. Een bonuspunt is dat er minder stofophoping zal zijn. Win-win voor jou en je huishouden.

5. Thuis is waar mijn bed staat

Soms mis je op vakantie wel eens je eigen bed en kan je niet wachten om daar weer in te ploffen. Voordat je vertrekt, is het een goed idee om al het beddengoed te vervangen. Zo kom je thuis in een fris en proper bed. Laat de dekens of het dekbed open en geef je kussens wat ruimte, zodat alles goed kan verluchten terwijl je geniet van je welverdiende vakantie.

Na het lezen van deze blog interesse in huishoudhulp via dienstencheques?

Ik zoek een poetshulp

Of zin om aan de slag te gaan als huishoudhulp!

Ik wil werken bij Comforthome
Image