Nieuw jaar, proper huis: 6 opruimtips voor na de feesten

Featured image for “Nieuw jaar, proper huis: 6 opruimtips voor na de feesten”

6 SLIMME OPRUIMTIPS


Na de feesten is het tijd om je huis weer vrij te maken van alle kerstversiering en alles eens een grondig te (laten) kuisen. Om maar niet te spreken over het opbergen van alle kerstversiering… Soms lijkt het allemaal onbegonnen werk, maar met deze handige opruimtips kan je bij de start van het nieuwe jaar genieten van een proper en opgeruimd huis!

Opgeruimd staat netjes!

Heb je meer kerstballen of andere kerstversiering bij elkaar verzameld dit jaar dan dozen om het in op te bergen? Dan kan je eventueel eierdoosjes gebruiken om kerstballen in te bewaren, of denk eens aan plastieken of kartonnen bekers die je vult met kerstdecoratie die je vervolgens in een grote doos opbergt. En de kerstlichtjes? Die wikkel je best rond een stuk karton, zo hoef je volgend jaar niet nog eens allen knopen eruit te gaan halen…

De oven reinigen

Flink je best gedaan dit jaar voor het kerstdiner? Dan heeft dat misschien sporen achtergelaten on de vorm van donkere vlekken op de bakplaat, aangebrande korstjes op de wanden van de oven of een vettige ovendeur… Maak eens een papje van baking soda en warm water om de ovenwanden of -deur schoon te maken. Verwarm de oven op 200°C en plaats 10 minuutjes een ovenvast kommetje met een beetje water, enkele schijfjes citroen en wat extra citroensap in het midden van de oven. Het citroensap zal verdampen, waardoor het vet op de randen van je oven gemakkelijker loskomt.

Kaarsvet vlekken

Gezellig, al die kaarsjes met de feesten. Maar het kan ook voor lelijke vlekken zorgen op kleding of het tafelkleed. Leg er een stukje keukenpapier op, houd de haardroger er tegen en de vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Slechte geurtjes in huis?

Na avondjes genoten te hebben van gourmet, kaasfondue of gebraden kalkoen kunnen er nog lang luchtjes blijven hangen in huis. Dit is te voorkomen door voor het slapen gaan wat bakjes met azijn en warm water te verspreiden doorheen je huis. Wanneer die er de hele nacht hebben gestaan, heeft de azijn de geur geneutraliseerd.

Dennennaaldjes

Echte boom in huis gehad? Dan kunnen er dennennaalden zijn achtergebleven die soms lastig op te ruimen zijn. Heb je een houten vloer of tegels, gebruik dan een kledingroller met kleverige velletjes waaraan de naaldjes blijven plakken. Heb je tapijt in huis, dan kan baking soda de oplossing zijn. Strooi dit over de naaldjes, waardoor ze gemakkelijker met de stofzuiger op te zuigen zijn. Handig!

Mis je de sfeer in huis?

Een vaak voorkomend gevoel is dat wanneer de kerstboom de deur uit gaat, de gezellige sfeer er niet meer is. Herkenbaar? Overweeg dan om de kerstlichtjes elders in huis op te hangen en berg de kaarsjes, kandelaars en theelichtjes zeker nog niet op. Ook zijn in januari de voorjaarsbloemetjes alweer te koop bij de bloemist of het tuincentrum, hierdoor breng je direct het voorjaar in huis!

Na het lezen van deze blog interesse in huishoudhulp via dienstencheques?

Ik wil klant worden

Of zin om aan de slag te gaan als huishoudhulp!

ik wil werken
Image