Skikleding wassen

februari 21, 2024
Featured image for “Skikleding wassen”

Een fijne skivakantie gehad en benieuwd naar de beste manier om je skikleding te wassen? Hier volgen nuttige tips, vooral voor die water- en winddichte buitenlaag. Zo blijf je warm en droog op de skipiste. Skikleding is gemaakt van weerbestendig en ademend materiaal maar wist je dat vuil op die buitenlaag het ademend vermogen kan blokkeren?

Tip 1: bekijk het label van je skikleding

Alvorens de skikleding te wassen, lees eerst het label op je ski jas of skibroek want mogelijk zijn dit andere was instructies en wordt je kleding aangetast omdat je de wasvoorschriften hebt genegeerd. Neem even de tijd om dit te checken!

Tip 2: programmeer je was op 30 °C

Kies een wasprogramma op 30°C voor een zachte reiniging, hogere temperaturen kunnen de waterdichte coating beschadigen.

Tip 3: gebruik een kleine hoeveelheid wasmiddel en vermijd wasverzachter

Gebruik het liefst een speciaal wasmiddel voor sport- en outdoorkleding en laat de wasverzachter achterwege. Wasverzachter kan namelijk de ademende poriën van de stof verstoppen en de waterdichtheid verminderen. Als je een donsjas hebt, vergeet dan niet om een speciaal donswasmiddel te gebruiken.

Tip 4: vergeet je skihandschoenen niet

Goeie skihandschoenen wil je liever zo lang mogelijk bewaren, ze houden je handen warm en droog op de skipiste.

Was ze niet binnenstebuiten maar gebruik een speciaal wasmiddel. Zorg er na het wassen voor dat ze goed drogen maar wring ze zeker niet uit! Maak ze vervolgens waterafstotend door een speciale waterproofspray te gebruiken.

Liever met de hand wassen? Vul een bakje met lauw water en voeg het speciale wasmiddel toe. Trek een skihandschoen aan en gebruik je andere hand om ze grondig te wassen. Doe hetzelfde met je andere handschoen. Spoel ze daarna goed af met schoon water voor het beste resultaat.

Je kledij is weer helemaal in form om volgend jaar terug naar de bergen te gaan!

Na het lezen van deze blog interesse in huishoudhulp via dienstencheques?

Ik zoek een poetshulp

Of zin om aan de slag te gaan als huishoudhulp!

Ik wil werken bij Comforthome
Image