Veiligheid van je huishoudhulp

januari 11, 2024
Featured image for “Veiligheid van je huishoudhulp”

Campagne: Zorg voor de veiligheid van je huishoudhulp, zorg voor werkomstandigheden die 5 sterren verdienen.


Comforthome zet zich in voor het welzijn van je hulp door opleiding, preventie en coaching. Wist je dat je als klant ook een aandeel hebt in de veiligheid en het welzijn van je hulp? Je hulp werkt bij jouw thuis, met jouw materialen en met jouw producten.

We delen dan ook graag enkele tips, zodat we samen voor een veilige werkomgeving kunnen zorgen. Ook op de website van het werkbaarheidsfonds dienstencheques staan er verschillende tips & tricks.

Wijs de hulp op gevaar

Voorzorgsmaatregelen en EHBO kastje

Licht mogelijke gevaren toe (een drempel, een steile trap, etc.). Laat ook zien waar je EHBO-spullen liggen.

Hoe is het daarboven?

Hulpen mogen geen risicovolle handelingen uitvoeren. Wens je dat je hulp taken uitvoert in de hoogte? Voorzie dan een stevig opstapje of veilige trapladder met trapleuning en met antislip op treden en poten.

Image

Het belang van goede materialen en producten

Ergonomisch materiaal

Voorzie altijd huishoudhandschoenen van degelijke kwaliteit in de maat van je hulp. Draag mee zorg voor de rug van je hulp. Zonder jouw hulp mogen ze geen zware meubels en zetels verschuiven. Stel alleen materiaal ter beschikking van goede kwaliteit en geef altijd de voorkeur aan materialen met een ergonomisch ontwerp.

Wil jij ergonomische materialen aanschaffen voor je hulp? Dan geven wij je alvast een korting van 12% mee. Gebruik de onderstaande code bij je aankopen op de BOMA site.

KORTINGSCODE: COHO2930

Materialen per verdiep

Telt je woning meerdere verdiepingen? Dan voorzie je het best op elke verdieping materiaal, indien mogelijk. Zo voorkom je valpartijen op de trap.

Gevaarlijke producten

Onze hulpen werken niet met giftige, gevaarlijke of bijtende poetsproducten zoals javel, ammoniak, ontstoppers, schimmelreinigers, etc. Producten met onderstaande logo’s mogen niet gebruikt worden door onze hulpen!

Zelf kun je veel doen, maar voor totale gemoedsrust en een veilig huis is een professionele schoonmaakbeurt essentieel. Zo kun je zorgeloos genieten van gezellige avonden bij de open haard. Veiligheid boven alles!

ImageImage

Zorg voor goede omstandigheden

Wees attent bij extreme weersomstandigheden. Op koude winterdagen vragen we je om binnenshuis een minimumtemperatuur van 16°C te respecteren.  Vraag je hulp ook niet om buiten te werken in de volle zon, winterkou, sneeuw of regen.

Huisdieren

Breng het kantoor altijd op de hoogte van eventuele huisdieren en zet ze zo veel mogelijk in een aparte ruimte waar niet wordt gewerkt.

Image

Dankzij deze tips kan je huishoudhulp veilig aan de slag. Heb je nog vragen? Bekijk dan zeker de website van het werkbaarheidsfonds dienstencheques voor meer informatie of neem contact op met één van onze medewerkers.